Wat doen wij?

Wij maken 2D en 3D animaties, gericht op het promoten van producten, technieken en diensten. Meestal is het hoofddoel verduidelijken of uitleggen, maar de animatie kan ook voor entertainment of reclamedoeleinden gebruikt worden.

Geïnspireerd door de film- en game industrie verwerken wij een cinematische stijl in onze animaties. Wij willen dat de kijker wordt vermaakt of écht iets nieuws leert door onze animaties te bekijken. Onze cinematische stijl zorgt voor een goede spanningscurve en houdt de kijker vanaf de eerste tot de laatste seconde van de animatie geboeid. We brengen de kern van jouw verhaal naar voren: de voordelen van jouw product, dienst of idee. En een beetje aandikken mag daarbij best, want waarom zou je jezelf tekortdoen?

Een pakkende animatiefilm is de juiste afstemming tussen beeld en geluid. Daarom bieden wij een totaalpakket waarbij onze animatiefilms voorzien worden van op maat gemaakte muziek en voice-over.

3D animatie, waarom?

Het grootste voordeel van 3D animatie is met stip de flexibiliteit. In 3D kunnen we fictieve werelden creëren waarin de mogelijkheden eindeloos zijn. Technieken die zo klein zijn, of simpelweg te gevaarlijk zijn om te filmen, kunnen wij in beeld brengen. Ook producten die nog in ontwikkelings- of conceptfase zijn, kunnen al zichtbaar worden gemaakt en in een utopische omgeving gepresenteerd worden.

Het team

Zootec bestaat uit een klein team van fanatieke 3D’ers die van hun hobby hun werk hebben kunnen maken. Ieder met een eigen specialisatie binnen het vak van 3D animatie. Script writing, storyboarding, environment design, rigging, audiodesign, shading en texturing zijn onder andere de skills die wij in huis hebben. Het vak van 3D animatie is breed en de marktontwikkelingen volgen zich razendsnel op. Voor ons betekent dat iedere dag een nieuwe uitdaging. Door de lat hoog te leggen, blijven we onze skills ontwikkelen.