Zoo Tec

Zoo Tec is een animatie studio gestart door Bart Kuipers & Elmar Evers. De een geobsedeerd door tekenen. De ander toegewijd aan de wetenschap. Op het eerste gezicht lijken deze fascinaties niets met elkaar gemeen te hebben. De tijd heeft echter geleerd dat het samenvoegen van de twee een hele nieuwe wereld heeft geopend. De een vult de dierentuin met ideeën, tekeningen en gevoel. De ander heeft de rare behoefte om wiskundige problemen op te lossen en geeft technische ondersteuning bij het tot leven brengen van ideeën en tekeningen. Het hebben van alle onderdelen van een Ferrari is leuk, maar je hebt de juiste monteur nodig om het te laten werken. Dat is hoe 3D animatie geboren werd bij de Zoo Tec studio.

Wat we doen

3D animatie heeft eindeloze mogelijkheden. Onmogelijke camerabewegingen, niet bestaande omgevingen en nog te produceren producten worden tastbaar. Om nog beter uit te leggen wat we doen, hebben we het over drie hoofdelementen.

Presentatie

Een product kan technisch en theoretisch perfect zijn, maar zonder de juiste presentatie kan het nooit zijn volle potentie behalen.

Uitleg

We komen veel klanten tegen die het moeilijk vinden een techniek, een gedachtegoed, een filosofie of de manier waarop hun product werkt uit te leggen. Door middel van animatie visualiseren we het ongrijpbare en brengen we de complexiteit terug.

Entertainment

Storytelling is het meest belangrijke onderdeel van elke film. Er moet een goed script geschreven worden om een doel te bereiken, wat te toepassing van de animatie ook is. Als we het over toepassingen hebben, niet alle animaties hoeven langdurig inzetbaar te zijn. Soms wil je even achterover leunen en ontspannen. Gewoon even wat cools bekijken en hier je plezier uit halen.

Locatie en samenwerking

Wij zijn gevestigd aan de parkweg 55 te Enschede. Wij delen dit pand met de Creative Bastards. Wij werken vaak samen met hen om tot de mooiste resultaten te komen in onze projecten. Wij maken en designen alles wat 3D is of beweegt. De Creative Bastards leggen alles vast in de tijd met stilstaande beelden voor alle soorten media.