Vredestein EU-bandenlabel

Juni 06- 2017

De juiste banden kiezen voor jouw auto kan flink ingewikkeld zijn. Iedere band is weer anders, maar waar zit nu precies het verschil? Door de eigenschappen van banden voor iedereen begrijpelijk te maken, wordt het op de weg een stuk veiliger. Vredestein wil graag dat haar consumenten goed geïnformeerd de weg op kunnen.

Sinds 2012 is er een nieuw label voor banden gekomen die de consument duidelijkheid geeft over de eigenschappen van de autoband. Maar wat betekenen de iconen, letters en cijfers op zo’n label eigenlijk? Door middel van deze animatie wil Vredestein in slechts 1,5 minuut tijd inzicht geven in het label.

De animatie over het EU-bandenlabel is de eerste uit een serie van animaties. Elk van deze animaties omvat een specifiek onderwerp met betrekking op autobanden. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe de bandenspanning of de profieldiepte gemeten wordt of wat het verschil is tussen een zomer- en winterband.

Om het doel van Vredestein te bereiken is het van belang om de animaties laagdrempelig te houden en de informatie vlot en duidelijk te vertellen.
Behind the scenes

De focus wordt gelegd op het verstrekken van informatie omtrent het EU-bandenlabel. De autoband staat centraal in deze animatie en daarom is gekozen voor een simpel ogende omgeving. Als basis is daarom een donkere achtergrond gebruikt en rijdt de auto over een grid waarop verschillende ondergronden ingeladen kunnen worden, zoals een droog, nat of besneeuwd wegdek.

Deze serie van animaties sluit qua look & feel aan op vorige animaties van Vredestein. De stijl wordt gehanteerd door het gebruik van custom elementen, zoals de Vredestein car en de equalizer. De equalizer is een opvallend object dat veel aandacht vraagt van de kijker. Daarom is gekozen om deze slechts op een paar momenten in te zetten, als knipoog naar vorige Vredestein animaties.

Omdat het gaat om een serie animaties is er R&D gedaan op het gebied van het opzetten van libraries. Door alle custom elementen, textures en settings op te slaan in een library, kan met een paar klikken op de knop een complete omgeving worden opgezet. Ook special effects, zoals weersomstandigheden, kunnen gemakkelijk worden ingeladen op het moment dat ze gewenst zijn. Door hiernaar onderzoek te doen is het maken van een serie animaties makkelijker te realiseren en blijft de stijl consistent.