Vredestein Weather Based Advertising

Maart 15, 2017

Vraag jij je ook weleens af wanneer je moet wisselen naar winterbanden? Onze nieuwe animatie voor Vredestein bekijkt de weersomstandigheden in jouw omgeving en laat dan aan jou zien of het al tijd is om te wisselen naar zomer- of winterbanden! Je komt ‘m tegen op social media, auto websites en tankstations. Voor deze animaties hebben we een exclusieve Vredestein auto ontworpen!

ALL SEASON

In Duitsland wordt er geadverteerd met All Season banden. Vandaar dat wij een 4e variant hebben gemaakt waarin de auto door alle seizoenen heen rijdt!

Behind the Scenes

Vredestein is een premium merk en wil dit ook graag uitstralen. Dit hebben wij verwerkt in de animatie door custom elementen te maken, zoals een 3D gegenereerde equalizer wall en een unieke Vredestein auto. Deze elementen kunnen worden doorgevoerd in de totale serie van Vredestein animaties.

StoryLINE

Elk van de banden zijn gemaakt voor specifieke weersomstandigheden, deze verschillende weersomstandigheden staan centraal in elk van de animaties. In een kort, maar krachtige animatie laten wij zien dat het tijd is om te wisselen naar winterbanden.

CUSTOM CAR

Omdat we liever geen specifiek merk auto aan Vredestein wilden koppelen, hebben we exclusief voor Vredestein een auto ontworpen. In de design fase hebben we schetsen gemaakt voor de custom car, deze zijn later uitgewerkt in 3D. De opdracht was om een representatieve, maar niet al te futuristische coupé te ontwerpen. Van verschillende auto modellen zijn er elementen uitgekozen en samengevoegd tot één geheel. De Vredestein coupé is uniek, met een knipoog naar bekende automerken.

EQUALIZER

Een kenmerkend element van Vredestein is hun equalizer. Deze is vaak gebruikt bij eerdere campagnes van Vredestein als 2D element. Voor de Weather Based Advertising campagne hebben wij de equalizer naar een hoger level getild door hem volledig in 3D te laten genereren. Om dat doel te bereiken hebben wij een systeem ontwikkeld dat berekent waar de auto zich in de 3D omgeving bevindt. Op basis van die berekening wordt er een equalizer in 3D gevormd die met de auto mee beweegt.

LOCATIE GERICHT

De locatie van de bezoeker wordt geregistreerd en informatie over zijn omgeving wordt opgehaald. Informatie zoals bijvoorbeeld de weersomstandigheden, zodat het weer in de animatie overeenkomt met het weer van de kijker. Ook wordt de temperatuur op zijn locatie geregistreerd. Hieruit kan worden opgemaakt of het tijd is om te wisselen naar zomer- of winterbanden. Er zijn drie verschillende varianten van de animatie: een droge, een regenachtige en een sneeuw versie. Regent het op dat moment bij jou, dan krijg jij de regenvariant te zien!