Atag Evolve

Juni 30- 2017

De moderne afzuigkap is heel anders dan de afzuigkap van vroeger. Design en innovatie worden steeds belangrijkere aspecten en het liefst zonder dat de functionaliteit verloren gaat. De markt kent voortdurende verdere ontwikkelingen, zoals de downdraft en kookplaat afzuiging.

Atag onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid en besparing. De focus van de nieuwe Atag Evolve afzuigkap ligt op het recirculeren van afgezogen lucht. Deze afzuigkap werkt zowel conventioneel (door lucht naar buiten afvoeren) als recirculerend. Dit laatste maakt de Evolve ook een energiebewuste keuze; er wordt geen warme lucht naar buiten afgevoerd.

De vraag van Atag was om een 3D animatie te realiseren van de Evolve die op een beurs te zien zou zijn. Om de Evolve zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, hebben we een keuken ontworpen en in 3D gemaakt die perfect bij de huisstijl van Atag aansluit. 3D animatie leent zich erg goed voor het uitleggen van een product als de Evolve, omdat het hierbij ook mogelijk is om met de camera het systeem in te duiken en de filters te demonstreren. De grootste ontwikkelingen vinden plaats in het systeem zelf en worden op deze manier helder en duidelijk uitgelegd.

Behind the scenes

Één van de uitdagingen bij dit project was om de luchtstroming te visualiseren, hiervoor is een specifieke plug-in gebruikt om de 2D luchtstroom te kunnen visualiseren in een 3D omgeving. Al snel ontstond er een probleem om de 2D luchtstroom goed te kunnen masken met de 3D geometrie van het Evolve model. De luchtstromen bewegen zich door meerdere lagen filters. 2D masking, ofwel masken op basis van pixel informatie, bleek geen optie te zijn, waardoor er 3D masks moesten worden gemaakt.

De plugin had als restrictie dat er één enkele plane tegelijkertijd als mask gebruikt kon worden. De luchtstromingen bewegen in meerdere richtingen en door verschillende rechte en gekromde oppervlaktes. Om deze reden is er per richting van de luchtstroming een mask gemaakt en op deze manier stapsgewijs het 3D model als mask gereconstrueerd.