Belle en het Beest – Betoverde Schilderijen

September 17, 2015

Music All, een geweldige groep acteurs, voert dit weekend Disney’s Belle en het Beest op. Om deze show op een spectaculaire manier te kunnen beginnen, hebben we een schilderij-achtige 3D animatie van de proloog gemaakt. Natuurlijk is de mooiste uitvoering de live uitvoering in het Wilmink Theater in Enschede. Maar voor degene die er niet bij kan zijn, hebben we een bijna net zo betoverende versie op onze website gezet.

Wilt u meer weten over Music All?

Belle en het beest

De schilderijen vertellen het verhaal van de zelfzuchtige prins die in een prachtig kasteel woont. Op een avond komt er een oude vrouw aan de deur. Hij weigert haar de toegang tot het kasteel, terwijl het erg koud en donker is. Het oude vrouwtje verandert in een beeldschone heks die hem straft omdat hij geen medeleven kent. Ze verandert de prins in een verschrikkelijk beest. Ze geeft de prins een betoverde roos, die langzaam zal sterven. Er is een mogelijkheid voor de prins om weer normaal te worden, maar dan moet hij voor het laatste rozenblad valt ware liefde hebben gevonden. Hier begint het verhaal van de musical: Belle en het beest

Behind the scenes

Storyboard

Het verhaal van Belle en het Beest is een heel bekend verhaal. In 1991 is het voor het eerst verfilmd door Walt Disney Studios. We hebben dan ook veel inspiratie kunnen halen uit deze film. We zijn in dit project begonnen met het schetsen van het storyboard. Eigenlijk werd hier al direct duidelijk wat we zouden gaan doen: we gaan de schilderijen betoveren.

Schilderijen

De schilderijen die we laten bewegen, hebben we allemaal met de hand getekend en verzonnen. Ze zijn met een tablet getekend in Photoshop. Alle schilderijen werden eerst grof opgezet, om vervolgens elke keer meer en meer detail toe te voegen. Alle tekeningen werden laag voor laag opgezet, zodat ze later geanimeerd kunnen worden.

Animatie

De lagen uit Photoshop worden in een 3D ruimte geplaatst, als in een kijkdoos. Hier kunnen we met onze camera doorheen bewegen, zodat de schilderijen tot leven komen.