Electromach – ExSys

Januari 17, 2018

Eerder moest een standaard zeecontainer volledig getest en gecertificeerd zijn om een safe zone te kunnen worden. Met de nieuwe ExSys module is dit geen voorwaarde meer! Deze module kan in een standaard zeecontainer geplaatst worden, waardoor een overdruk ruimte gecreërd wordt. De zeecontainer is nu veilig in explosiegevaarlijke gebieden.
De ExSys werd eind 2017 voor het eerst gepresenteerd op een beurs in Schotland. Electromach wilde daarom graag een korte animatie ter begeleiding. In een kleine twee minuten worden de belangrijkste voordelen van de ExSys uitgelicht.

Behind the Scenes

Omdat we ons altijd willen blijven ontwikkelen, wordt er aan elk van onze projecten flink ingezet op Research & Development. Op deze manier blijven we altijd up-to-date met de laatste ontwikkelingen binnen ons vak. Hieronder lees je over een aantal R&D onderwerpen die we in dit project hebben verwerkt!

Modulaire Refinery

We maken intussen al een aantal jaren animaties voor de technische branche. Industriële achtergronden komen vaak weer terug. Daarom ontwikkelen we een modulair systeem van industriële objecten. Bestaande uit verschillende type pijpleidingen, koppelstukken, steigers, trappensystemen en zelfs gehele destillatietorens. Het vergt wat meer tijd en denkwerk tijdens het opzetten van de modellen, maar dat verdient zich snel terug. Alleen al voor deze animatie moesten verschillende industriële omgevingen gecreëerd worden. Door het modulaire systeem konden in korte tijd verschillende ‘refineries’ opgezet worden.

Texturing

Om onze texturing skills naar een hoger niveau te tillen, hebben we verder onderzoek gedaan naar de opbouw van materialen. Een raffinaderij is allesbehalve een steriele omgeving. Afgebladderde verf, gebutst metaal en materialen verstopt onder het zand. Dat zijn materialen die je verwacht tegen te komen.
De materialen zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Bijvoorbeeld als basis een gebutst metaal, daaroverheen een beschadigde verflaag met daaroverheen een zandlaag. In het voorbeeld hieronder kun je onder de verf door nog gedeeltelijk het verweerde metaal zien.

Resolutie

Electromach biedt een oplossing voor elke omgeving wereldwijd. Een high-res wereldbol was nodig om een aantal keer in te kunnen zoomen op de meest extreme omgevingen. Natuurlijk wil je bij het inzoomen niet te weinig resolutie hebben, waardoor je pixels zou gaan zien. Er zijn 16k maps gebruikt voor onder andere city lights, border boundaries en connectivity points. Daarnaast hebben we procedural textures gemaakt, waardoor er zelfs op close-up niveau veel detail te zien blijft.

Simulatie

Om een offshore locatie weer te geven wordt er een kort shot van een olieplatform op een ruige zee gebruikt. Omdat het shot slechts twee seconden duurt, was het uit verhouding om een complete simulatie te maken van een storm op zee. Op basis van procedural displacement maps hebben we een vrij complexe, geanimeerde oceaan materiaal gemaakt. Dit materiaal kan een egaal plat vlak omzetten naar een woeste zee.